RSS

LIfe in Kay ELL

24 Aug

hmm…

first2 ade rase kegerunngan utk tinggal / menetap / lepak kat kl ni..
kl kan sinonim ngan kemodenan… budaya hidup kamik berbeza…
lgpun da berkurun tinggal kat utm..
pas2 sangat jarang balik rumah..
so..macam xsesuai plak pindah kat sini..

tp stelah semua member amik keputusan balik ke sarang masing2..
maka saya pun pulanglah ke pangkal jalan…

hmmm….
balik rumah pun pasal nk masuk cosmo..ces ade ke patut!
tulah namenye ade udang di sebalik mee =)

kat cosmo ni – amik kursus accp(aptech certified computer professional)
mahu mengasah skill2 yg ade…
rase sangat beruntung…blajar sikit punya banyak..
tp xpayah bayar sesen pun..malah siap dpt elaun lagih!
alhamdulilah..tu rezeki namenye…

dah lame duk kat sini best plak rasenye..
bukan ape..
selain pagi petang 9-5 pegi jadi trainee d accp
ade gak pegi kelas mengaji kat sini..
blaja Iqra’
huhu…
mula2 ingat..awatla nk blaja Iqra’?
tp sebenarnye..rupenye byk yg perlu kt blajar..
makhrajnye…bunyinye…
kadang2 kt rase da cukup btol dah..
tp mungkin juge ade silapnye..
skang da masuk Iqra’ 2..
hmm…nk masuk quran, kene tunggu 1 setgh thn lg..
alamat berjanggutlah..
hmm..walau mcm mane pun…
ilmu tetap ilmu…kalu xdpt kat sini..
insyaAllah..kat tmpt lain pun bole dpt…
yg penting kesungguhan utk mengejar ilmu tu..

slain iQra’..
alhamdulillah..
kat Eon pun ade kuliah ilmu..
sape2 nk join sangat2 dialukan…(memandai je..xde advertise pun)
ade kuliah..kenape aku menganut Islam?
dan tazkirah2 yg ustaz tu rase nk beri..

hmm…sonok2 life kat sini sebenarnye..
klu pandai bawe diri…
ade 1 hadis mengatakan..
kalau biji benih itu baik, kalu dicampakkan kemane2 akan bertumbuh dengan subur..
marilah kite same2 menjd bijih benih yg baik e2..
sekian..wassalm

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 24, 2006 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: